Principalul proiect de infrastructură pentru regiunea Moldova – Autostrada A7, care pleacă de la  Ploiești și ajunge până la Siret, are stabilit traseul pe teritoriul Sucevei, în detaliu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că a fost acordat tot sprijinul necesar pentru stabilirea traseului pe teritoriul municipiului reședință de județ, serviciul de fond funciar colaborând cu cei care se ocupă de proiect.

„Am dat relații despre traseul pe unde trece această autostradă, cu suprafețele care trebuie expropriate, cu proprietarii de acolo. Mai mult, chiar am modificat traseul pentru că la un moment dat trebuia să treacă prin cimitirul de la Ițcani. Și atunci l-am mutat cu 100 de metri mai sus. Am fost implicați, colaborăm și dăm tot sprijinul”, a reconfirmat edilul Sucevei.

Acesta nu a oferit detalii despre traseul stabilit, precizând că de aceste aspecte se ocupă președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care le va anunța curând, într-o conferință de presă.

Autostrada Moldovei A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei și proiectul care ar trebui să absoarbă cel mai mult din alocările României din PNRR, însumând aproape 440 de kilometri de autostradă, de la Nord la Sud.

Primul tronson a fost construit, circa 16 km din actuala centură a Bacăului. Însă în afară de acel mic tronson, autostrada A7 înseamnă o suită de proiecte separate, licitate pentru proiectare separat în ultimii ani, de la Ploiești (Dumbrava), la Buzău, Focșani, Bacău, Pașcani, Suceava și până la Siret.

Odată finalizat, A7 va prelua mare parte din traficul de pe actualul DN2/E85, un drum care, din punct de vedere al accidentelor, este cel mai periculos drum național din România.