Medicul rezident din Câmpulung Moldovenesc Roxana Dirică, în vârstă de 28 de ani, s-a întors acasă sănătoasă, după aproape 6 luni de tratament la o clinică din Israel. A învins cancerul! Roxana suferea de o formă rară de cancer de sânge, motiv pentru care a fost nevoită să plece în Israel, unde o echipă medicală de specialiști a salvat-o.

Pentru a reuși să ajungă la clinica salvatoare din Israel (pe 6 februarie), pentru tratament și recuperare, Roxana a avut nevoie de o sumă mare de bani, care a fost adunată cu ajutorul oamenilor generoși care i-au înțeles suferința și au dorit să o salveze.

Miile de oameni care au ajutat-o să adune, într-o săptămână, 200.000 de euro au făcut-o să spere și mai mult în șansa ei la viață. Asociația Licuricii Fericiți din Câmpulung Moldovenesc și „dăscălița” Nicoleta Bogoş, cea care a înființat asociația, au fost încă de la început alături de Roxana Dirică și prin campaniile inițiate au reușit să adune întreaga sumă de bani necesară tratamentului la clinica din Israel.

 

·       Roxana Dirică: „5 august 2022 - cea mai fericită zi din viața mea! Remisie completă!

 

„5 august 2022 - cea mai fericită zi din viața mea”, spune Roxana, completând: ,,Două cuvinte pe care nu credeam că le voi auzi prea curând: remisie completă! Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat puterea şi răbdarea să pot trece prin tot caruselul ăsta emoțional, într-o perioadă de 1 an şi 3 luni de boală, după repetate rezultate negative, şi mulțumesc vouă că ați făcut posibilă plecarea mea în Israel, unde am reuşit să fac tratamentul salvator şi, în final, să obțin vindecarea mult aşteptată. Mesajul meu pentru toți cei ce trec prin situații asemănătoare este să nu vă pierdeți niciodată speranța şi credinţa, chiar și atunci când totul pare că se năruie în jurul vostru”.

 

·       „Dacă povestea mea va avea un final fericit, voi avea grijă să întorc înzecit acest Bine în Univers!”

 

Și pentru Nicoleta Bogoș, inițiatoarea campaniei umanitare organizate pentru Roxana, ziua de 5 august 2022 este una de nesfârșită bucurie: „Vă îmbrățișăm, dragi donatori, cu toată dragostea și recunoștința! Împreună facem bine! Roxana este atât de emoționată, atâta bucurie este în casa ei, nu vă puteți închipui! Sperăm, măcar cât noi, să simtă bucuria fiecare dintre donatori, pentru că toți au contribuit la această minune și le suntem recunoscători până la Dumnezeu și înapoi! Totul a fost contra-cronometru... și, da, Dumnezeu lucrează prin oameni!”.

Vă reamintim că la începutul acestui an ceream ajutorul comunității, pentru a fi alături de Roxana, în drumul său spre vindecare. Spuneam atunci că medicul rezident din Câmpulung Moldovenesc Roxana Dirică, în vârstă de 28 de ani, care suferă de o formă rară de cancer de sânge, a transmis un mesaj emoționant către toți oamenii care i s-au alăturat în lupta cu această boală, care au donat sume de bani pentru ca ea să poată ajunge cât mai repede la un spital din Israel, unde va beneficia de un tratament salvator.

„Dacă povestea mea va avea un final fericit, voi avea grijă să întorc înzecit acest Bine în Univers!”, sunt cuvintele tinerei de pe patul de spital de la ATI - Institutul Oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj, unde aștepta atunci ca starea fizică să-i permită transportul, cu o aeronavă medicală privată, în Israel. Roxana a reușit! Roxana a învins boala. Este acasă. Este sănătoasă, ceea ce înseamnă că minunile există, că Dumnezeu lucrează prin oameni și doar trebuie să deschidem ochii și să vedem lucrarea Lui. Cu toții suntem fericiți și îi urăm multă sănătate Roxanei Dinică, o învingătoare, un om puternic, o lecție de viață pentru orice persoană care trece printr-o boală asemănătoare. Împreună putem face bine!