Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava a organizat, în perioada 25 iulie – 5 august, proiectul Ateliere de vară, activitățile vizând creșterea performanțelor școlare, accelerarea învățării prin activități educative, recreative și de timp liber, dezvoltarea personală și integrarea socială.

Chiar dacă e vacanță, curtea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava a fost plină în fiecare dimineață de copii curioși, dornici de joacă, de cunoaștere, de prietenii, de schimburi de idei etc.

Au participat elevii claselor pregătitoare, sub îndrumarea prof. Daniela Adina Grigoraş şi a prof. Cristina Melinte, iar până la finalul lunii august, alți copii își vor petrece timp de calitate în spațiile deschise special pentru ei.

„Micul părculeț din curtea școlii s-a transformat, pe rând, în sală de clasă, în loc de joacă, în spațiu de socializare și de legare de noi prietenii”, au arătat organizatorii.

Programul de activităţi a fost organizat în așa fel încât să ţină cont de respectarea ritmului propriu al copilului, de încurajarea jocului şi a învăţării experienţiale, reluarea cunoştinţelor în contexte variate, flexibilitatea în abordarea conţinuturilor şi a sarcinilor de învăţare, pentru a crea o stare de bine şi pentru a descoperi bucuria de a învăţa.

„Timp de 10 zile, o grupă de 12 copii a descoperit, dincolo de bucuria revederii, farmecul poveştilor copilăriei. Copiii au înţeles că literele pot deveni foarte bune prietene cu ei şi că, împreună, pot descoperi farmecul lecturii. Au vorbit despre prietenie şi, mai important, au legat noi prietenii. Au văzut că şcoala poate fi extrem de atractivă şi în vacanţă. Pentru noi, organizatorii, a fost o provocare, având în vedere perioada organizării şi scopul atelierului. Dar bucuria de pe feţele copiilor şi entuziasmul cu care au participat ne-au făcut să considerăm că atelierul de vară şi-a atins scopul”, au mai punctat profesorii organizatori.