Două autovehicule, unul marca BMW și celălalt marca VW Golf, au fost ridicate și indisponibilizate de polițiști. Cele două autoturisme erau parcate în zona pieței agroalimentare din Fălticeni, iar în interiorul acestora s-au găsit diferite cantități de țigări de contrabandă. Mai exact, în BMW erau 1.225 de pachete de țigări fără documente legale, în timp ce în VW Golf au fost găsite 105 pachete de țigări de contrabandă.

Acțiunea a fost organizată de lucrătorii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice în baza unor informații adunate în ultima perioadă.

Tot în baza acestor date, polițiștii au aflat că sunt depozitate țigări de contrabandă și într-o clădire din apropierea pieței agroalimentare din Fălticeni, motiv pentru care au luat legătura cu un procuror, iar acesta a solicitat Judecătoriei un mandat de percheziție. În baza acestui document s-a putut intra în clădirea vizată, acolo unde s-au găsit 61 de pachete de țigări de contrabandă. În afara faptului că au confiscat țigările și au indisponibilizat mașinile, polițiștii au deschis și trei dosare penale pentru infracțiunea de ”contrabandă”.