Echipa Clubului Sportiv Universitar din Suceava a câștigat primul meci din cadrul Memorialului „Lascăr Pană”, de la Baia Mare, după o evoluție convingătoare. Echipa antrenată de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei a dispus cu scorul de 33-28 (18-16) de Potaissa Turda, grupare care a terminat pe locul al patrulea ultimul sezon al Ligii Naționale.

CSU din Suceava: Darius Makaria, Paul Simulescu – Alex Dascălu (5), Irakli Kbilashvili (4), Csog Vencel (4), Iulian Roșu (3), Răzvan Gavriloaia (3), Adrian Urdă (3), Elod Szasz (2), Adrian Tîrzioru (2), Claudiu Lăzurcă (2), Leonard Ștefan (2), Albert Vizitiu (1), Pavel Loic (1), Alexandru Bologa (1), Cosmin Lupu.

Următorul adversar al „universitarilor” în turneul de la Baia Mare va fi nou promovata CSM Odorheiu Secuiesc, sâmbătă, cu începere de la ora 15.00.

În continuarea programului de jocuri test din intersezon, „alb-albaștrii” vor susține o „dublă” la Bacău, cu echipa CSM, din localitate, în zilele de 12 și 13 august, după care se cor confrunta cu CSM Focșani, pe 20 august, în deplasare, și pe 26 august, pe teren propriu.

CSU din Suceava va începe ediția de campionat 2022-2023 a Ligii Zimbrilor pe data de 31 august, în deplasare, cu Minaur Baia Mare.