O plimbare cu mașina îl va costa destul de scump pe un tânăr care s-a urcat la volan beat, a refuzat să oprească la semnalul poliției, iar apoi a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 5,00, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca și ai Poliției Orașului Cajvana, aflați în serviciu de patrulare în Cajvana,  au făcut semnal de oprire unui autoturism care se deplasa haotic, pe ambele sensuri de circulație.

Șoferul autoturismului nu s-a conformat, fiind blocat și oprit după aproximativ 200 metri.

Conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 22 de ani din Arbore, le-a prezentat polițiștilor doar documentele vehiculului, menționând faptul că documentele personale sunt la domiciliu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice. Aici, tânărul a refuzat recoltarea de probe.

Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea semnalelor poliției și pentru lipsa documentelor personale, cu amendă în valoare totală de 1.595 lei.