Peste 400 de cavaleri, domniţe, păpuşari din România, Ungaria, Turcia, Ucraina și Republica Moldova vor fi prezenți, în perioada 11-14 august 2022, la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” Suceava, ediția a XIV-a, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, în asociere cu Primăria Municipiului Suceava.

Nu ratați atmosfera medievală de la Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 11-14 august.

Cei care vor păși pragul cetății vor fi întâmpinați de cavaleri, domniţe, păpuşari, artiști care vor prezenta dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe, toate la Festivalul Medieval Suceava 2022.

 

·        Promovare. Peste 70 de spectacole în fiecare zi de festival

La Iulius Mall Suceava și la Shopping City Suceava au fost organizate flashmob-uri pentru promovarea ediției 2022 a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, iar începând de luni, 8 august, evenimentul este promovat și cu ajutorul statuilor vivante și al cavalerilor din Garda Cetății Deva.

Statuile vii vor fi prezente pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în zona Curcubeu din cartierul George Enescu, în fața Primăriei municipiului Suceava, în zona fostei alimentare din Obcini și în stația Orizont din Burdujeni. Organizatorii anunță că această ediție a festivalului va fi cea mai complexă, cu peste 70 de spectacole în fiecare zi de festival, pentru cei mici și pentru cei mari. Trupele din Turcia, una cu cai și una cu un instrument muzical medieval, promit spectacole inedite. Festivalul va începe pe 11 august 2022, la ora 20.30, cu tradiţionala paradă cu făclii, pe traseul Obcini-Primărie-Ana Ipătescu-Cetate. În Cetate, va concerta trupa Proconsul.

 

La ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală va fi prezent și chef Cătălin Scărlătescu, maestru în arta culinară, care va oferi participanților un „răsfăț cu savoarea deliciilor medievale”.

Acest proiect a fost realizat în asociere cu Primăria municipiului Suceava și Consiliul Local al municipiului Suceava.