Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia a urcat pe podium, a obținut locul II la un concurs de flash-mob, din cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!” - II. Alături de școala suceveană, pe podium au fost și Școala Gimnazială Mâneciu Pământeni din județul Prahova  (locul I) și Școala Gimnazială nr. 1. Sulița din județul Botoșani (locul III).

În cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!” -II, implementat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului - CADO în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară - ACDC, s-a desfășurat o Campanie de informare și educare privind segregarea școlară și drepturile copilului.

Scopul campaniei a fost creșterea gradului de conștientizare a actorilor decizionali în asigurarea educației incluzive, a părinților și victimelor segregării, precum și a publicului larg privind impactul segregării la nivel personal, educațional și asupra societății și importanța dreptului egal la educație de calitate, în următoarele județe: Botoșani, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova și Suceava și municipiul București.

Campania a fost lansată, de către Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC în luna august 2021, s-a numit „Şi la Şcoală Suntem Toţi la Fel!” și a constat în organizarea de sesiuni de informare cu cadrele didactice (300 participanți) din cele 11 județe, prioritatea fiind cadrele didactice din școlile care prezintă semne de segregare, organizarea de sesiuni pentru informarea părinților și membrilor comunităților (1200 participanți) unde au fost identificate cazuri de segregare.

În cadrul campaniei, ziua de 04.04.2022 a fost dedicată organizării de flash-mob-uri cu participarea a peste 2.400 de elevi din școlile identificate ca fiind segregate. Fiecare școală și-a regizat propriul film de prezentare: fondul muzical a fost selectat de către elevii-participanți, iar locația a fost aleasă de către cadrele didactice-coordonatori de eveniment de comun acord cu elevii.

Campania a culminat cu realizarea unui film de scurt metraj privind segregarea școlară prin includerea unor testimoniale ale elevilor din şcolile segregate. Materialele video realizate de cele 33 de unități de învățământ din cele 11 județe au făcut parte dintr-o competiție și pot fi vizionate pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/haicunoiscoalapentrutoticopiii.

Pentru mai multe informații legate de campania de conștientizare din cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!” - II, puteți accesa adresa de e-mail: campanie.sptc@gmail.com sau numărul de telefon 0770367769, coordonator campanie  - Ionuț Ruști.