România participă în aceste zile cu o delegație de 35 de canotori la Campionatele Europene de la Munchen (Germania), mai bine de jumătate dintre aceștia provenind din județul Suceava. Sâmbătă, în prima zi a finalelor, țara noastră a reușit să cucerească trei medalii de aur și trei de bronz, contribuția sportivilor suceveni fiind una importantă.

Astfel, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au izbutit să devină campioni europeni în proba de dublu rame masculin, aceeași performanță fiind obținută de Ancuța Bodnar și colega sa de barcă, botoșăneanca Simona Radiș, la dublu vâsle feminin.

Medalii de bronz au cuceritMihăiţă Ţigănescu, Ştefan Berariu și Florin Lehaci, cu echipajul de patru rame masculin, ca și Ciprian Tudosă și Ioan Prundeanu, care au concurat în proba de patru vâsle.

Pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat și Magdalena Rusu, care a făcut parte din echipajul bărcii de patru rame feminin a țării noastre.

Alți trei suceveni, Florin Arteni-Fîntînariu, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua s-au clasat pe locul al cincilea în proba de 8+1 masculin.