România a încheiat Campionatul European de canotaj pentru seniori de la Munchen pe locul al doilea în clasamentul general, cu o zestre de opt medalii, dintre care cinci de aur și trei de bronz. Ultimul succes a fost repurtat duminică după amiază de echipajul feminin de 8+1, care a reușit să devanseze Marea Britanie după un sprint final senzațional. Din barca învingătoare au făcut parte și două sucevence, este vorba de Magdalena Rusu și de campioana olimpică Ancuța Bodnar.

Ziua de duminică începuse perfect pentru canotajul românesc, după ce suceveanca Ionela Cozmiuc a câștigat clar proba de simplu vâsle categoria ușoară.

Aceste rezultate au venit să completeze performanțele realizate sâmbătă de delegația „tricoloră”, contribuția sportivilor suceveni fiind una covârșitoare la cucerirea tuturor celor opt medalii.

Astfel, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au izbutit să devină campioni europeni în proba de dublu rame masculin, aceeași performanță fiind obținută de Ancuța Bodnar și colega sa de barcă, botoșăneanca Simona Radiș, la dublu vâsle feminin. A treia medalie de aur pentru România a fost adusă de echipajul de dublu rame feminin, alcătuit din Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu, sportivă originară din Târgu Neamț, care a început canotajul la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni.

Medalii de bronz au cuceritMihăiţă Ţigănescu, Ştefan Berariu și Florin Lehaci, cu echipajul de patru rame masculin, ca și Ciprian Tudosă și Ioan Prundeanu, care au concurat în proba de patru vâsle.

Pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat și Magdalena Rusu, care a făcut parte din echipajul bărcii de patru rame feminin a țării noastre.

Alți trei suceveni, Florin Arteni-Fîntînariu, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua s-au clasat pe locul al cincilea în proba de 8+1 masculin.

România a participat cu o delegație de 35 de canotori la Campionatele Europene de la Munchen, mai bine de jumătate dintre aceștia provenind din județul Suceava.