Un taximetrist din Suceava a sesizat Poliția municipiului Suceava, în miez de noapte, că doi tineri pe care i-a luat de la Gara Burdujeni până în centrul municipiului Suceava, în zona Casei de Cultură, au fugit înainte de a achita cursa. Apelul la 112 a venit în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.30.

În urma sesizării, Poliția municipiului Suceava a alertat echipajul de serviciu care se afla în zona centrală. În baza semnalmentelor reținute destul de bine de taximetristul în vârstă de 44 de ani, polițiștii au reperat doi tineri suspecți, în jurul orei 2.15, pe strada Nicolae Bălcescu. Când au văzut poliția, cei doi tineri au luat-o la fugă spre strada Curtea Domnească, astfel că a devenit destul de cert că sunt cei pe care oamenii legii îi căutau.

În urma somațiilor, unul dintre tineri s-a oprit. Al doilea a fost prins ulterior și cu sprijinul unui echipaj de la Poliția Locală Suceava.

În cele din urmă, cei doi tineri în vârstă de 18 ani au fost duși la sediul Poliției municipiului Suceava, pentru audieri. La Poliție a ajuns și taximetristul, care a declarat că nu dorește decât achitarea cursei de aproximativ 25 de lei, fără a avea alte pretenții. Așadar, cei doi tineri au scăpat foarte ușor din acest caz.

Polițiștii au deschis totuși un dosar penal, conform procedurilor.

Pe perioada minivacanței de Sf. Maria și în contextul organizării Festivalului Medieval Suceava, la nivelul Poliției Municipiului Suceava s-a dispus suplimentarea efectivului de siguranță publică în vederea prevenirii și descurajării faptelor antisociale, dar și pentru intervenția operativă la evenimente și sesizări. Din fericire, nu s-au produs incidente grave, iar la cele care au existat, cum este cazul cu sesizarea taximetristului, s-a intervenit prompt.