Vedeta filmului „Nuntă în Bucovina”, Daniela Ciornei – personajul „miresei” Savetuca, s-a pregătit temeinic de premieră.

Luni, de la ora 15.00, ea și familia ei au văzut pentru prima dată filmul etnografic "Nuntă în Bucovina", în care a avut rolul principal.

Filmul este realizat de echipa Centrului Cultural „Bucovina”, la solicitarea Consiliului Județean Suceava.

Daniela este absolventă a Colegiului Național "Petru Rareș" Suceava și studentă în anul I la Facultatea de Matematică a Universității "A.I. Cuza" din Iași.

În timp ce era îmbrăcată în straie tradiționale și i se împletea părul, aceasta a mărturisit că din timpul filmărilor, cel mai mult i-a plăcut când a fost petrecută din casă, de către flăcăi, iar frumusețea tradițiilor populare a făcut-o să își dorească și ea o nuntă tradițională.

Consiliul Județean Suceava a lansat luni, 15 august, proiectul de promovare „Nuntă în Bucovina”, pe imașul Rodinii, din satul Pârteștii de Sus, comuna Cacica, începând cu ora 15:00.

La lansare a fost prezentat oficial și filmul „Nuntă în Bucovina”.

În anul 2021, echipa Centrului Cultural „Bucovina”, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gherghe Flutur, a realizat un film documentar etnografic cu privire la obiceiurile de nuntă din subzona Humor, pornind de la reconstituirea unei nunți cu toate cele trei etape principale - logodna, nunta propriu-zisă și obiceiurile de după nuntă - potrivit tradițiilor din perioada anilor 1960-1970.

Filmările au avut loc în perioada iulie-august 2021, în localitățile Botoșana și Pârteștii de Sus.

În film apar gospodari din cele două localități, cunoscători ai rânduielii nunților de altădată, copii, tineri și lăutari.