Un grup de profesori de la Școala Gimnazială ,,Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuţi a revenit, zilele trecute, de la Paris, unde a beneficiat de formare profesională, în cadrul proiectului Erasmus+ -2021-1-RO01-KA121-SCH000008797. Potrivit comunicatului primit la redacție, scopul principal al întrunirii, la care au participat cursanți din România și Portugalia, a fost consolidarea abilităților de utilizare a terminalelor mobile și integrarea tehnologiei digitale în activitățile de predare-învățare-evaluare.

Atelierele de lucru au avut ca teme conceperea unor conținuturi utilizând platforme interactive și învățarea noțiunilor de bază precum secvențierea, abstractizarea și anticiparea fiecărui pas de urmat în programele coding. 

Activitățile propuse au fost concepute pentru a crea acele comunități de învățare, prin schimburi de experiență, modele de bune practici și pedagogie digitală. Stagiul de formare la care au participat profesorii rădăuțeni Anca Irinciuc, coordonator de proiect, Doina Harand, Cristina Harand și Mihaela Amariței a fost o ocazie extraordinară pentru a cunoaște evoluția societății franceze și pentru a descoperi obiectivele culturale și turistice ale Parisului, se mai arată în comunicatul primit la redacție.