Tânărul care a fost protagonistul unui accident intens mediatizat la finele lunii iunie a acestui an, când un BMW condus haotic și cu viteză a fost scăpat de sub control și a intrat violent într-un stâlp, în dreptul fostei autogări, în centrul Sucevei, a fost în cele din urmă arestat preventiv pentru 30 de zile.

Sergiu Alexandru Strîmbu se afla sub control judiciar și era trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, dar a încălcat graficul de supraveghere. Mai concret, acesta nu s-a prezentat la poliție conform graficului de supraveghere. În aceste condiții, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a solicitat instanței de judecată înlocuirea controlului judiciar cu măsura de arestare preventivă pentru 30 de  zile. Judecătorii au admis sesizarea, iar mandatul de arestare a devenit definitiv duminică, 14 august.

Alexandru Strîmbu se afla internat la Secția de Psihiatrie Burdujeni după ce făcuse un scandal în familie, iar polițiștii l-au preluat de acolo, duminică, 14 iulie, și l-au transferat direct în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în baza mandatului de arestare pentru 30 de zile.  

 

În imaginile care au surprins accidentul din 28 iunie s-a văzut cum șoferul unui BMW venea dinspre Colegiul „Ștefan cel Mare” cu viteză și accelerând. Mașina circula aproape în zig-zag, în orice caz deplasarea nefiind una firească. Imediat după Colegiul „Ștefan cel Mare”, spre strada Petru Rareș, bărbatul de la volan a pierdut controlul, iar BMW-ul s-a dus brusc în stânga, pe contrasens, unde s-a izbit violent într-un stâlp, pe care l-a rupt. Șansa a făcut ca mașina scăpată de sub control să nu lovească vreun alt autoturism sau, mai rău, un pieton. Pe imagini s-a mai observat că în timp ce BMW-ul venea cu viteză, pe trecerea de pietoni erau în traversare doi oameni.

După impact, bărbatul de la volan a coborât din mașina avariată grav și a fugit spre Piața Mare. Fuga acestuia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere.

Tânărul de la volan, Alexandru Strâmbu, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Suceava, a revenit totuși după puțin timp la locul accidentului.

În urma verificării cu etilotetsul a rezultat concentrația de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, probele de sânge au indicat că individul avea o concentrație mare de alcool în sânge. Rezultatul a fost de 1,76 la mie, prima probă, respectiv 1.52 la mie, proba a doua.