Un incendiu izbucnit luni seară, într-o gospodărie din Bivolărie-Vicovu de Sus a fost provocat intenționat, prin acțiunea unei mâini criminale, rezultă din cercetările preliminare ale pompierilor și polițiștilor. Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 20.00 și din păcate a fost vorba de un foc care s-a extins foarte repede.

 Militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și cei ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Bilca, Voitinel și Putna, au intervenit cu nu mai puțin de șapte autospeciale de stingere la incendiul de proporții de la Bivolărie.

La sosirea echipajelor, ardeau deja generalizat adăpostul de animale și acoperișul casei de locuit cu pericol de propagare la locuința învecinată (corp comun), dar și la gospodăria învecinată.

A fost vorba așadar de un incendiu foarte puternic.

Mai mult, pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 39 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a fost transportată la spital.

Din păcate, incendiul a lăsat dezastru în urmă.

Pompierii militari suceveni transmit că au ars adăpostul de animale, construit din lemn și acoperit cu șindrilă din lemn, pe o suprafață de aproximativ 45 de metri pătrați, și acoperișul casei de locuit, construit din lemn și acoperit cu azbociment, pe o suprafață de aproximativ 75 de metri pătrați. S-au degradat tavanul locuinței și pereții portanți pe o suprafață de aproximativ 75 de metri pătrați. În incendiu au pierit 7 păsări de curte. Singura parte bună este că a fost salvată locuința corp comun și gospodărie învecinată.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Luni noapte, polițiștii au demarat cercetări pentru a stabili cine a provocat incendiul.