La finele săptămânii trecute s-a încheiat cea de-a XII-a ediție a Școlii de vară desfășurată la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul Burdujeni, din municipiul Suceava.

Urmând o tradiție de 13 ani, suspendată doar în anul 2020, din cauza restricțiilor pandemice, și în acest an, tot în Postul Adormirii Maicii Domnului, s-au organizat activități cu copii și tineri.

Pe parcursul a două săptămâni, copiii au participat la activități organizate în mai multe secțiuni: „Suntem copii credincioși!” - au înfrumusețat, prin cântare, Sf. Liturghie cu care s-au deschis activitățile Școlii de vară; au citit Paraclisul Maicii Domnului și au participat activ la o întâlnire a Cercului de lectură biblică; „Ne jucăm, învățăm!” – a cuprins activități istorice, gastronomice, de lucru manual, mișcare și joc de echipă, teatru etc.; ateliere de icoană pe sticlă, de cusături, de sculptură în lemn; pelerinaje la Mânăstirea Dragomirna, la Schitul Sf. Ap. Petru și Pavel, la Durău și mănăstiri nemțene.

Copiii au fost încântați de activitățile propuse și au îndeplinit cu sârg sarcinile de lucru. Creațiile lor au fost admirate în expoziția finală organizată la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”, duminică, 14 august 2022, la sfârșitul Sf. Liturghii.

„Ediția din acest an a fost înscrisă în programul „Doxologia copiilor”, componentă a Școlii de vară „Copii la altar”, ediția a II-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Ne-am bucurat de prezența doamnei inspector de religie, Daniela Ceredeev, coordonatoarea programului”, au transmis organizatorii, pr. Gheorghe și Ramona Nicoleta Husarciuc.