Echipa națională de handbal masculin a României are programată o acțiune la mijlocul acestei săptămâni, cu participarea jucătorilor din campionatul intern. Printre cei 20 de handbaliști convocați pentru ministagiul din Capitală se află și interul stânga Alex Dascălu, de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, în vârstă de 25 de ani. Timp de două zile, vineri și sâmbătă, „tricolorii” vor susține antrenamente și vor participa la ședințe video prezentate de selecționerul Xavier Pascual.

România va debuta în preliminariile EURO 2024 în luna octombrie, când va juca în deplasare cu Austria (Graz, 13 octombrie) și acasă cu Ucraina (București, 16 octombrie).

Iată lotul convocat de către selecționerul Xavier Pascual pentru acțiunea de la sfârșitul acestei săptămâni:

Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța), Alexandru Bucătaru (Dinamo).

Linia de 9 metri: Javier Humet, Dan Racoțea, Octavian Bizău, Robert Militaru (Dinamo), Călin Căbuț, Eduard Iordachi, Bogdan Mănescu (Minaur), Alex Dascălu (CSU din Suceava), Gabriel Cumpănici (CSM Vaslui), Gabriel Ilie (CSM Constanța).

Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Sabin Constantina (Steaua).

Pivoți: Gabriel Dumitriu (Potaissa Turda), Adrian Rotaru (CSM București), Călin Dedu (Dinamo).