Polițiștii de la Serviciul Rutier au organizat, în data de 6 octombrie, dimineață, o acțiune de control care a vizat în principal activitatea de transport public de persoane interjudețean și depistarea celor care fac curse de transport persoane fără vreo formă legală. 

În cadrul acțiunii au fost controlate 54 de vehicule și aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 40.000 de lei.

În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 2 permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare și au indisponibilizat 3 vehicule.

Două dintre cazuri au fost constatate pe zona Fălticeni.

În jurul orei 7.30 dimineață, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe raza municipiului Fălticeni autovehiculul condus de un bărbat care efectua o cursă dintr-o localitate limitrofă spre oraș.

Bărbatul era monitorizat de mai multă vreme de polițiștii de la Fălticeni pentru transport persoane fără licență.

Polițiștii au dispus imobilizarea vehiculului în cauză și suspendarea dreptului de utilizare a acestuia pentru o perioadă de 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Un alt echipaj de la Serviciul Rutier a oprit pentru control pe raza localității Bogdănești un autovehicul de transport de mărfuri, încărcat, fără ca șoferul să deține o licență de transport/copie conformă valabilă.

Și în acest caz au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare, ca măsură de oprire temporară a circulației mașinii.

Controlul a vizat și transportatorii legali de persoane, cu licență.

Astfel, un transportator a încasat o amendă de 9.000 de lei pentru că nu a emis bilete călătorilor pe care îi transporta.