Un șofer cu permis fals și altul care avea dreptul de a conduce suspendat au fost prinși în decurs de numai câteva ore de polițiștii de frontieră din PTF Siret. Primul caz s-a înregistrat joi, în jurul orei 10.50, când pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un șofer ucrainean în vârstă de 36 de ani. Acesta se afla la volanul unui cap tractor marca DAF, la care era atașată și o remorcă, ambele cu numere emise de autoritățile din țara vecină. Împreună cu actele mașinii, bărbatul a prezentat la control un pașaport și un permis de conducere.

Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la veridicitatea permisului de conducere și, ca atare, au efectuat verificări suplimentare. La final, s-a ajuns la concluzia că permisul de conducere este fals. Ucraineanul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot joi, după câteva ore, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat la control un tânăr de 20 de ani cu cetățenie dublă, română și ucraineană. Acesta conducea un microbuz marca Mercedes și în momentul în care i s-au solicitat documentele personale și ale mașinii a prezentat o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere. Polițiștii de frontieră au verificat în baza de date și au constatat că șoferul avea permisul de conducere reținut de către autoritățile române și că nu a avut cunoștință despre faptul că dovada de circulație este expirată. Și în acest caz a fost deschis un dosar penal.