Un bărbat din Marginea, autorul unui accident dramatic în care a căzut victimă un biciclist, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 5 luni de închisoare. Daniel Rotari a plătit în principal tribut faptului că era în stare avansată de ebrietate, comițând fapta cu o puternică circumstanță agravantă. Accidentul s-a produs în luna aprilie a acestui an, șoferul fiind arestat de atunci și executând așadar în jur de 6 luni din pedeapsă. Perioada executat va fi scăzută din pedeapsa totală.

Dorel Rotari, în vârstă de 48 de ani, localnic, aflat la volanul unui Renault Symbol, a intrat în coliziune față-spate cu bicicleta condusă de Vasile Olărean, în vârstă de 57 de ani, din comuna Marginea. Bărbatul de 57 de ani a fost lovit în plin și proiectat pe sol, unde s-a lovit grav la cap. Biciclistul a suferit o fractură deschisă la nivelul craniului, cu decelerare, leziuni incompatibile cu viața, a constatat personalul medical ajuns la fața locului.

Din primele cercetări ale polițiștilor a rezultat că vinovăția producerii accidentului rutier a aparținut conducătorului auto care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de biciclistul care circula în fața sa.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că cel de la volan avea concentrația de 1,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Procurorii și polițiștii au așteptat rezultatele probelor biologice de sânge care au confirmat alcoolemia foarte mare a conducătorului auto. Conform rezultatelor depuse la dosar, Dorel Rotari avea o concentrație de 2,25 g/l alcool în sânge la momentul producerii accidentului.

El a fost judecat pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.