Un bărbat din satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi, o veche cunoștință a polițiștilor cu privire la acte de violență în familie, a ajuns în arest cel puțin pentru 24 de ore după ce a intrat în casa în care se aflau soția și cei trei copii ai lor, în ciuda ordinului de restricție prin care i se interzice acestuia să ia orice fel de contact direct ori indirect cu aceștia sau să se aproprie la 50 metri de fosta locuință comună.

Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au primit un apel la 112 duminică, în jurul orei 10.15, o femeie din Măneuți cerând ajutor și anunțând că soțul cu care s află în divorț o amenință la domiciliu.

Din cercetări a rezultat că în dimineața zilei de duminică bărbatul s-a deplasat la imobilul în care locuiește fosta soție și cei trei copii pe care îi au împreună sub pretextul de a-și lua niște haine de schimb. Bărbatul ar fi amenințat-o cu acte de violență pe femeie, provocându-i acesteia o stare de temere. De subliniat că anterior au avut loc episoade de agresiune asupra femeii, în urma cărora Judecătoria Rădăuți a emis un ordin de restricție.

Polițiștii l-au găsit pe Valerică B.  în curtea imobilului, iar acesta a declarat că a venit acasă întrucât vremea s-a răcit și nu are cu ce să se îmbrace.

Având în vedere ordinul judecătoresc existent, polițiștii au constatat comiterea infracțiunii de „încălcarea ordinului de protecție”, dar au deschis un dosar penal și pentru infracțiunea de „amenințare”.

Polițiștii și procurorul de caz au luat în considerare și cazierul judiciar al suspectului, care a fost condamnat anterior definitiv tot pentru comiterea infracțiunii de violență în familie, dar și pentru încălcarea ordinului judecătoresc, astfel că au emis ordonanță de reținere în arest.

Bărbatul se află de altfel și în termenul de încercare al condamnării cu suspendare.