Un bătrân în vârstă de 86 de ani a fost victima incendiului izbucnit joi seară în interiorul unei case din Horodniceni. Cazul este de un dramatism cumplit, Vasile Florea fiind nevăzător și locuind singur, rezultă din cercetările polițiștilor.

Alarma de incendiu a fost dată în jurul orei 20.00 de un localnic care mergea pe jos spre casă, pe marginea drumului județean din Horodniceni și care a observat o flacără prin geamul locuinței în care știa că locuiește un bătrân singur. 

Vecinul a făcut tot posibilul pentru a-l salva pe bătrân. Acesta a spart ușa de acces în locuință și l-a găsit pe bătrân căzut pe podea. Bărbatul a scos victima afară, ajutat și de alți vecini, după care a sunat la 112.

Pompierii militari de la Fălticeni au intervenit și au stins incendiul care se manifesta în interiorul casei.

Din păcate, pentru bătrânul nevăzător nu s-a mai putut face nimic, personalul SMURD constatând decesul.

Vecinul care a intervenit a suferit leziuni minore la nivelul mâinilor, în momentul în care l-a scos afară pe bătrân. El a primit îngrijiri medicale la fața locului fără a fi nevoie să fie transportat la spital.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit prin efectul termic generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.