Cercetările polițiștilor cu privire la accidentul în care a fost implicat un microbuz de transport persoane, la Iaslovăț, indică faptul că a fost vorba de o neatenție a șoferului microbuzului, care a scăpat mașina de sub control într-o curbă, în deplasarea necontrolată autoutilitara mai acroșând și un autoturism.

Din ancheta Poliției Municipiului Rădăuți rezultă că joi, în jurul orei 10.30, Vasile Strugar, în vârstă de 62 de ani, din Iaslovăț, în timp ce conducea microbuzul VW pe drumul comunal 42A, pe direcția dinspre Bodnăreni spre Iaslovăț, pe un sector de drum în curbă, din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcției de mers. Microbuzul a părăsit partea carosabilă, a pătruns în șanțul din partea dreaptă a carosabilului și a intrat în coliziune cu un gard. În timpul deplasării necontrolate, microbuzul a acroșat și un Volvo care rula în fața sa.

Polițiștii au stabilit că șoferul microbuzului se face vinovat de accident pentru că nu a fost atent și nu a adaptat viteza la condițiile de drum (sector de drum betonat, în curbă).

După cum a am arătat deja în Monitorul de Suceava, doctorul Adrian Tomșa, coordonator al Serviciului de Ambulanța Rădăuți, a declarat pentru Monitorul de Suceava că opt pasageri au acuzat leziuni și au fost transportați la Spitalul Rădăuți, pentru evaluare.

Răniții au fost transportați cu trei ambulanțe ale SAJ Suceava plus una de la SMURD.

Toți erau conștienți și cooperanți.

”Cei mai mulți aveau plăgi minore, practic putem vorbi de trei răniți care au pus probleme. O doamnă cu fractură de maleolă, un rănit cu o contuzie forte de coapsă și o altă doamnă care a fost transferată la Suceava, cu o problemă mai serioasă la pomete”, a arătat medicul. 

Anchetă în acest caz desfășoară și inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere Suceava, fiind vorba de un microbuz de transport persoane.

Ca o concluzie, având în vedere că a fost vorba de un microbuz de transport persoane, putem spune că accidentul s-a soldat cu repercusiuni ușoare per ansamblu.