La doar o zi de la aducerea bradului de Crăciun în centrul Sucevei, s-a luat decizia ca acesta să fie scos din compartimentul special de ancorare și să fie înlocuit cu altul, care era adus pentru a fi montat în sensul giratoriu de la Burdujeni.

Măsura, luată pentru prima dată în ultimii 20 de ani cel puțin, vine ca urmare a unor nepotriviri a bradului adus cu instalația achiziționată anul acesta și care va fi montată pentru prima dată.

„Am făcut fotografii din toate unghiurile și le-am trimis specialiștilor de la Cluj, care urmează să vină să orneze bradul, care au spus că din cauza unor crengi lipsă, nu s-ar mai crea efectul dorit de lumini, din cauza unor goluri existente. Noua instalație vine cu un fel de armură metalică, care îmbracă bradul și pe care vin montate instalațiile de iluminat, doar că pentru a se potrivi acesteia trebuie un anumit diametru al coroanei, o anumită înălțime și densitate a ramurilor...ceea ce e cam greu de găsit. Încercăm acum cu bradul care venea în seara asta pentru Burdujeni, dacă nici acela nu e potrivit, nu ne rămâne decât să testăm pe al treilea, care se aduce vineri pentru a fi pus în fața Primăriei”, a explicat Marian Andronache, șeful Direcției Domeniului Public, care se ocupă de aceste operațiuni.

Astfel, chiar dacă s-au făcut unele ajustări la bradul existent, tot nu s-a potrivit cu ce trebuie pentru noua instalație, încât joi seara au început deja lucrările de înlocuire a acestuia cu un alt exemplar, adus tot din zona Fălticeni.

În urma achizițiilor unor noi instalații ornamentale, pentru completarea celor existente,  bradul va fi ornat prin amplasarea unei structuri metalice zincate (stabilizată de jur împrejur cu 22 de blocuri de beton), pe care vor fi montate 139 de figuri luminoase, pe 10 niveluri, alta urmând să fie în vârf.

Aprinderea luminilor de sărbătoare în bradul de Crăciun și în oraș se va face pe 28 Noiembrie, de Ziua Bucovinei.