Maestrul Mihai Pânzaru PIM a primit recent un trofeu și o Diplomă de excelență pentru profesionalism și performanță în mass-media din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Gala Premiilor Uniunii Zariștilor Profesioniști din România a avut loc pe 9 noiembrie 2022, la Teatrul „Teatrelli” din București. Trofeul i-a fost acordat maestrului PIM pentru seria de caricaturi publicate anul trecut în săptămânalul „Jupânu`”.

„Eu sunt emoționat... Este o coincidență. Astăzi s-au împlinit 12 ani de când a murit soția mea. Îi dedic acest moment, emoționant, dureros pentru familia mea, dar iată că atmosfera aceasta mă întărește. Aici sunt înconjurat numai de prieteni. Soția mea mi-a fost un prieten adevărat 48 de ani, fără o zi am stat împreună. Toate realizările mele în domeniul presei au trecut din prima clipă prin ochii cenzurii ei. Era profesoară de filosofie. O regretăm și noi, și copiii, și nepoții... Acum, dumneavoastră, prietenii de aici, îmi oferiți această extraordinară stare, care mă face să îmi iau un angajament că voi continua să creez, să fac presă. Eu am debutat în anul 1969, la Urzica. 53 de ani au trecut de atunci, nici nu știu când. Oricum, voi fi în continuare membru UZPR până în ultima clipă, și dincolo....”, a spus maestrul Mihai Pânzaru PIM în momentul în care a primit trofeul și Diploma de excelență pentru profesionalism și performanță în mass-media, în cadrul unui evenimentde marcă al toamnei jurnalistice românești, „coagulând energiile unei bresle fundamentale pentru societatea din România”.

Manifestare de tradiție, Gala Premiilor UZPR a premiat, de-a lungul edițiilor precedente, personalități de primă mărime ale jurnalismului și publicisticii din România, gazetari, realizatori de emisiuni, redactori, reporteri, caricaturiști de presă, editorialiști, precum și publicații, volume de referință în domeniu, producții media de top și entități mass-media relevante pentru societatea românească. Premiile UZPR sunt stabilite de un juriu alcătuit din profesioniști în domeniu și sunt acordate unor jurnaliști care s-au remarcat prin materialele de presă în toate segmentele domeniului – presă scrisă, online, radio, tv, carte de presă, publicistică.