Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Marginea, a fost dus de polițiști în Penitenciarul Botoșani, în baza unui mandat prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemii în sânge.

Gavril Olarian plătește acum pentru infracțiuni comise cu ani în urmă. În august 2018 bărbatul a fost implicat într-un accident rutier, la volanul unei Dacii Logan, în Marginea, și a refuzat să îi fie luată alcoolemia. La acea dată, bărbatul se afla în termenul de încercare de 3 ani al unei fapte și mai vechi, de conducere sub influența alcoolului. La prima condamnare, bărbatul din Marginea a primit 1 an de închisoare, dar cu suspendare și cu stabilirea unui termen de încercare de 3 ani de zile. În cei trei ani de zile inculpatul nu mai avea voie să mai comită vreo infracțiune.

Pe 8 noiembrie, în baza mandatului transmis de Judecătoria Rădăuți, polițiștii Secției Rurale Marginea au procedat imediat la identificarea condamnatului și constituirea unei escorte, care l-a transportat în aceeași zi în penitenciar.