Un accident rutier care putea avea consecințe dramatice s-a produs luni seară pe drumul județean dinspre Ilișești spre Ciprian Porumbescu, unde doi pietoni au fost loviți de o mașină intrată în depășire. Accidentul s-a produs în jurul orei 19.15, așadar după lăsarea întunericului.

Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Dumbrăveni, aflat la volanul unui VW Passat, a virat de pe DN 17, în Ilișești, spre DJ 178, către localitatea Ciprian Porumbescu, ulterior intrând într-o manevră de depășire a unei mașini din față. În timpul depășirii, autoturismul a acroșat doi pietoni care se deplasau probabil pe partea carosabilă, din sens opus. 

În urma accidentului au ajuns cu ambulanțele la spital un bărbat de 57 de ani și unul de 34 de ani, ambii din Ilișești, cei doi bărbați care au fost loviți de mașină.

Cei doi au ajuns la Spitalul Județean Suceava cu policontuzii, dar stabili hemodinamic. Bărbatul de 33 de ani avea și o fractură la nivelul radiusului, însă cei doi nu au necesitat internarea. Ambii au însă leziuni care necesită îngrijiri medicale.

Șoferul a fost verificat cu etilotetsul, rezultând alcoolemie 0.

Cei doi pietoni erau băuți, având alcoolemii de 1,02, respectiv 1.24 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de: „vătămare corporală din culpă”.