Renumitul dramaturg, scriitor și jurnalist originar din Bucovina Matei Vișniec a fost decorat de către Franța cu una dintre cele mai importante distincții acordate civililor (a doua ca importanță după Legiunea de Onoare) - Medalia Ordinului Național de Merit în grad de Cavaler.

Evenimentul, de mare însemnătate, a avut loc la Ambasada Franței în România, în cadrul unei ceremonii emoționante, la care au participat membri ai familiei, prieteni, echipa Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava, precum și cei mai apropiați colaboratori din teatru și radio.

Ordinul Național de Merit în grad de Cavaler i-a fost înmânat lui Matei Vișniec de către Excelența Sa Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România.

Înalta distincție i-a fost conferită „în semn de înaltă apreciere pentru excelența de care a dat dovadă în întreaga sa carieră, pentru dăruirea și talentul cu care s-a implicat în promovarea imaginii României în lume”, precum și în semn de recunoaștere a uriașului talent al acestui „magnifique passeur de culture”, după cum a spus Excelența Sa Laurence Auer.

Matei Vișniec, autorul cel mai citit și jucat pe multe scene ale lumii, la fel de apreciat atât în Franța, cât și în România, continuă să se facă auzit și la microfonul secției în limba română a Radio France Internationale din Paris.