Trupa de Teatru Studențesc ”Fabulinus” a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și a Casei de Cultură a Studenților Suceava a fost apreciată în cadrul Festivalului Național Studențesc de Teatru Contemporan „ActFest” de la Galați cu nu mai puțin de trei premii. În cadrul celei de a IX-a ediții a festivalului, desfășurat în perioada 4-6 noiembrie, studenții suceveni au fost recompensați pentru prestația realizată cu spectacolul ”Love me Tinder” de Kata Gÿorfi, în regia lui Cosmin Panaite.

Astfel, juriul festivalului gălățean i-a acordat Irinei Coștiug premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, iar Luminița Andruh a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar. În același timp spectacolului „LOVE me Tinder” i s-a acordat premiul pentru cea mai bună scenografie la categoria „amatori” și categoria „școli de teatru”.

Ca noutate anunțată de conducerea Teatrului Studențesc ”Fabulinus”, acesta își mărește echipa și în curând vor fi anunțate numele noilor membri ai trupei. Aceștia au fost selectați dintre cei 36 de studenți ai USV care au participat la castingul organizat anual, urmând a fi implicați în noua producție ale cărei repetiții vor debuta în curând. Spectacolul ”Love me Tinder”, premiat pentru cea mai bună scenografie, a avut de la începutul anului universitar două reprezentații, următoarea fiind programată pe data 14 noiembrie, de la ora 19.00, tot în sala Auditorium „Joseph Schmidt”. Intrarea la spectacol va fi liberă. Activitatea teatrului poate fi urmărită pe paginile de facebook și instagram, @Teatrul Studențesc Fabulinus Suceava.