Consiliul Județean Suceava va premia șapte sportivi suceveni care au obținut medalii la competițiile internaționale de anul acesta. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că instituția pe care o conduce a manifestat o preocupare permanentă pentru promovarea, susținerea și recunoașterea valorilor sportive din județul Suceava. Gheorghe Flutur a amintit că în cadrul Campionatului Mondial de canotaj de la Racice din Cehia, sportivii suceveni au reprezentat cu cinste județul și țara, obținând șase medalii de aur. În acest context, Gheorghe Flutur a spus că a propus premierea acestora cu suma de 15.000 de lei fiecare. Premiile vor fi primite de Ionela Livia Cozmiuc, medalie de aur la canotaj, proba de simplu vâsle feminin, Marius Vasile Cozmiuc, medalie de aur la canotaj, proba de dublu rame masculin, Sergiu Vasile Bejan, medalie de aur la canotaj, proba de dublu rame masculin, Nicoleta Ancuța Bodnar, medalie de aur la canotaj, proba de dublu vâsle feminin, Maria Magdalena Rusu și Maria Tivodariu, medalii de aur la canotaj, proba de barcă feminină de 8+1.

De asemenea, președintele CJ Suceava a declarat că la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness de la Santa Susanna, din Spania, sportivul sucevean Andrei Câmpan a obținut medalia de bronz, un rezultat remarcabil care a contribuit la performanța României. Andrei Câmpan urmează să primească un premiu de 10.000 lei.

Gheorghe Flutur a arătat că pentru premiile propuse a fi acordate, în sumă totală de 100.000 lei, există resurse bugetare în acest an.

„Reamintim că și în acest an vom premia elevii din județul Suceava care au obținut distincții la competiții școlare județene, naționale și internaționale, precum și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea lor”, a declarat Flutur.

El a spus că premierea va avea loc într-un eveniment special organizat pe 28 noiembrie, cu ocazia Zilei Bucovinei.

„Ne bucură mult faptul că în ultima perioadă avem rezultate remarcabile ale sucevenilor în diferite competiții, drept care avem în vedere să venim cu noi propuneri de premiere”, a mai precizat Gheorghe Flutur.