La Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava s-a desfășurat recent proiectul „Să citim Biblia împreună!”, în cadrul căruia elevii au citit pasaje din Sfânta Scriptură și s-au familiarizat cu textul biblic.

Preotul prof. Justinian Remus Cojocar ne-a spus că au fost ore de religie speciale, la care tinerii au prins și mai multă dragoste de Sfânta Scriptură. „Unii au citit deja integral Biblia, alții o citesc acum, alții au promis că o vor începe de acum. Bucuria a fost mare pentru tineri, pentru că au primit în dar, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Noul Testament cu Psalmii. Pentru fiecare tânăr licean din eparhia noastră, prin protopopiate și parohii, este pregătit Noul Testament, adăugându-se astfel la manualele școlare și la celelalte cărți dragi pentru lectură”, a completat preotul prof. Justinian Remus Cojocar.

Nu este greu pentru elevi să citească un capitol din Sfânta Scriptură, care nu le ia mai mult de două, trei minute, iar Noul Testament poate fi terminat de citit până la începutul vacanței de vară, dacă se începe acum lectura textului biblic, mai spune profesorul de religie. „Sfatul meu pentru tineri este să pună Noul Testament pe noptieră și să citească un capitol înainte de culcare. Cu bunăvoință și dragoste se poate. Am mare încredere în tineri că vor da de acum încolo o și mai mare importanță lecturii”, a concluzionat preotul prof. Justinian Remus Cojocar.