Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Costâna, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava,a împlinit 50 de ani de activitate, prilej cu care a organizat mai multe activități la care au participat oficialități locale și județene, conducerea DGASPC, voluntari de la mai multe ONG-uri etc.

Beneficiarii centrului, împreună cu personalul calificat, au organizat o șezătoare, un concurs culinar și un atelier de confecționare a decorațiunilor handmade, la care s-au implicat și oaspeții.

Activitățile fac parte din Campania „Porți deschise spre comunitate”, ediția a VIII-a. „Centrul nostru a fost în mijlocul atenției - 50 de ani de activitate. A fost sărbătoare. Am serbat și 25 ani de activitate în asistență socială a DGASPC Suceava. Noi ne-am pregătit din timp, atât personalul, cât și beneficiarii noștri, pentru a-i primi pe vizitatori cu pâine și sare, conform obiceiului, dar și cu brațele deschise și inimile calde”, au transmis reprezentanții Centrului de la Costâna.

În perioada 14-22 noiembrie 2022, toți cei care doresc să viziteze locațiile serviciilor sociale ale DGASPC Suceava o pot face. „Faptul că am început să devenim mai vizibili și mai deschiși, prin tot ceea ce facem, a condus la o mai mare încredere în serviciile noastre, la creșterea numărului de voluntari, precum și la parteneriate cu instituțiile și organizațiile interesate de activitatea de asistență socială”, susține șefa DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac.