Profesorul și scriitorul humorean Gheorghe Solcan oferă publicului spre lecturare volumul „În voia sorții”, carte publicată la Editura SMArt din Gura Humorului (smartcreativ.ro).

„Volumul de față se vrea o carte serioasă, atât în latura ei umoristică, precum și în cea dramatică. Dacă o veți citi, veți afla conținutul ei, iar dacă nu, mă autocitez din cartea din 2015 <O carte nelecturată e o ceapă degerată!>. Rămân <În voia sorții> cartea, părintele ei, dorința și plăcerea dumneavoastră de a o citi”, transmite cu plecăciune, în „Cuvântul de apoi”, autorul cărții.

Între coperțile cărții descoperim capitole precum „Comoara”, „Între prieteni”, „Ghinion”, „Mama nevoii”, „Satul cu proști” etc., fiecare dintre ele o poveste în sine, o poveste „În voia sorții”.

Prefața cărții este semnată de profesoara Doina Leizeriuc, care afirmă că „este greu de analizat opera unui autor atât de complex, a cărui tematică și genuri atât de diferite alcătuiesc palmaresul său. Melanj între spirit de observație, de analiză și de sinteză, umor debordant, dar și multă sensibilitate, Gheorghe Solcan este un scriitor care încă mai are multe de spus, care, prin condeiul său leagă trecutul de prezent și care, ca și Ion Creangă, căruia în semn de prețuire i-a dedicat o parte din scrieri, se prefigurează a fi atemporal”.

Ilustrațiile și coperta sunt realizate „de veșnic tânărul și neobositul prieten al multor autori de carte”, artistul plastic Radu Bercea. De-a lungul anilor, profesorul Gheorghe Solcan a scris mai multe cărți, printre care amintim: „Toamna”, Carte de colorat, „Ion Creangă, Joc și spectacol, Teatru pentru școlari”, „Curiosul”, poezii pentru copii, „O scânteie”, proză scurtă etc. Scriitorul Gheorghe Solcan lucrează acum la un roman, pe care cu drag îl va oferi cititorilor în curând. Cei care doresc să ia legătura cu profesorul Gheorghe Solcan o pot face la numărul de telefon 0745 987 124 sau la adresa de e-mail solcangheorghe@yahoo.com.