Scandal monstru în Rădăuți, după ce două persoane cunoscute în municipiu au încasat sume exorbitante din deconturile pentru cazarea refugiaților ucraineni. Este vorba de Radu Gheorghe Munteanu, fost director al Clubului Sportiv Municipal Rădăuți, actualmente director al Școlii Gimnazială Nr. 5 ”Bogdan Vodă”, și de Cosmin Nichiforiuc, angajat al CSM Rădăuți și fiul Cristinei Nichiforiuc, city manager al orașului Rădăuți. În cazul lui Radu Gheorghe Munteanu suma încasată este de 30.380 de lei pentru că ar fi cazat timp de o lună echivalentul unui număr de 434 de refugiați, respectiv 14 persoane pe zi, asta în condițiile în care, potrivit declarației de avere, are o locuință de numai 67 de metri pătrați. Contactat telefonic, Radu Gheorghe Munteanu a declarat că ”lucrurile prezentate în spațiul public nu sunt conforme cu realitate”.

Acesta a recunoscut că a fost numit de primarul Bogdan Loghin în funcția de director al CSM Rădăuți, iar ulterior a participat la un concurs organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în urma căruia a câștigat postul de director al Școlii Gimnaziale ”Bogdan Vodă” Rădăuți. Radu Gheorghe Munteanu, care este și secretarul general al organizației municipale a PNL Rădăuți, a mai arătat că până se vor lămuri lucrurile vrea să facă un pas în spate pentru a nu afecta imaginea partidului. Întrebat în ce constă acest pas în spate nu a putut oferi o explicație plauzibilă, mai ales că a declarat că nu și-a dat demisia din funcția pe care o deține în PNL.

În ceea ce-l privește pe Cosmin Nichiforiuc, acesta a încasat bani de două ori. O dată este vorba de suma de 13.020 de lei și o altă plată este de  25.620 de lei, adică un total de peste 38.000 de lei. În momentul de față, Cosmin Nichiforiuc este director al CSM Rădăuți.

Situația de la Rădăuți este una care ridică multe semne de întrebare, atât pe linie politică, dar și în ceea ce privește corectitudinea deconturilor, iar o anchetă serioasă ar fi de natură să scoată la iveală adevărul.

Miercuri seară, atât Radu Gheorghe Munteanu, cât și Cristina Nichiforiuc, care era președinta organizației de femei PNL Rădăuți, și-au dat demisiile din funcțiile deținute în cadrul acestei formațiuni politice. Mai mult, Cristina Nichiforiuc a demisionat și din funcția de city manager al orașului, semn că acuzațiile apărute în spațiul public nu sunt doar simple supoziții.

Mai trebuie adăugat că pe lista de deconturi, aprobată de Primăria Rădăuți, apar și alte persoane, iar suma cea mai mare care a fost decontată se ridică la nu mai puțin de 56.420 de lei, ceea ce echivalează cu faptul că a cazat și hrănit echivalentul a 800 de persoane pe parcursul unei singure luni.