Vineri și sâmbătă, echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a disputat, la Odorheiu Secuiesc, două meciuri de pregătire împotriva unor formații din Liga Zimbrilor. Din cauza ninsorilor abundente, care au făcut drumul până în Harghita foarte dificil de parcurs, „universitarii” au ajuns la destinație cu trei ore întârziere, fiind nevoiți să intre pe teren, pentru confruntarea cu CSM Bacău, imediat după ce au servit masa. Adversarii au profitat de această situație și s-au impus clar, cu 40-24.

Al doilea joc, cu CSM Odorheiu Secuiesc, a fost mult mai echilibrat și s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor, cu 33-32.

„Nu i-am avut la acest turneu pe mai vechii accidentați Lăzurcă și Dascălu, dar nici pe Bologa, care este răcit. De asemenea, internaționalii de juniori Stanciuc și Zarițchi, sunt plecați la o acțiune a FRH, în Austria. Salutăm în schimb revenirile lui Ștefan și Balazs, care sunt de bun augur pentru noi. Nu am pus accent la acest turneu pe rezultate și am încercat să testăm diferite variante de echipă înainte de primul meci oficial al anului. Cel mai important lucru este ca jucătorii să fie sănătoși și în cea mai bună formă la data reluării campionatului” a declarat antrenorul secund Bogdan Șoldănescu.

Clasată pe poziția a noua în Liga Zimbrilor, CSU Suceava va începe sezonul oficial de primăvară în sala „Dumitru Bernicu”, cu un joc împotriva formației CSM București, pe data de 4 februarie.