Polițiștii de la Serviciul de Investigare a infracțiunilor economice - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au în derulare o acțiune privind stoparea unui circuit de contrabandă cu țigări efectuate de persoane din Suceava și Zvoriștea iar în cadrul acestui dosar trei bărbați au ajuns în arest, la finele săptămânii trecute, în baza ordonanțelor pentru 24 de ore.

Acțiunea a început în data de 20 ianuarie, când în cadrul dosarului polițiștii au efectuat 9 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Suceava a și a comunei Zvoriștea. Au fost vizate domiciliile unor persoane și depozite alimentare în care, printre alte mărfuri, au fost găsite și țigări, care erau ulterior valorificate.

În urma desfășurării perchezițiilor a fost identificată și ridicată cantitatea totală de 26.280 bucăți țigarete (1.314 pachete de țigări), diferite mărci, de proveniență extracomunitară, în valoare de circa 20.000 lei. La percheziții s-au mai ridicat și telefoane mobile, lacăt, chei acces și documente.

„În continuare, în vederea completării probatoriului administrat s-au desfășurat cercetări față de persoanele vizate, iar la data de 26.01.2023, după audierea în calitate de suspecți, față de 3 bărbați, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava. Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal față de cei trei bărbați dar și alte persoane bănuite, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean.