Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Larisa Blanari, a câştigat vineri alegerile pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a femeilor din PSD. În competiţia pentru şefia organizaţiei s-au înscris Larisa Blanari şi deputatul Mirela Adomnicăi, cea care deţinea interimatul la conducerea filialei.

În urma alegerilor Larisa Blanari a câştigat detaşat cu 93 de voturi, în timp ce Mirela Adomnicăi a avut 59 de voturi. Trei voturi au fost anulate. După preluarea președinției, Larisa Blanari a spus că fiind la prima funcție politică din cadrul organizației de femei își dorește să consolideze echipa social-democratelor și că se bazează în demersul ei și pe sprijinul fostului președinte interimar, deputatul Mirela Adomnicăi. 

Mirela Adomnicăi a preluat conducerea Organizaţiei Judeţene a Femeilor din PSD Suceava la începutul anului 2021, după demisia președintelui în funcție, Oana Pintilei.

Noul președinte al femeilor social-democrate, Larisa Blanari, a lucrat atât în domeniul privat, unde a fost manager al unor societăți, cât și la instituții ale statului, unde a ocupat funcția de inspector antifraudă, respectiv comisar asistent clasa I, gradația I al Gărzii Financiare. Din 2020 a fost consilier județean, ales pe listele PSD, funcție din care a demisionat în 2021 pentru a prelua conducerea CAS Suceava.