Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că aplicantele ale căror cereri de finanțare au fost admise în cadrul programului „Femeia Antreprenor” vor primi, începând de vineri, 27 ianuarie 2023, deciziile privind acceptarea de principiu la finanțare, conform prevederilor procedurii de implementare. Ministrul Antreprenoriatului, Constantin-Daniel Cadariu, a precizat că acest pas vine în urma definitivării etapei de verificări administrative și de eligibilitate pentru primele 1.000 de cereri de finanțare.

Constantin-Daniel Cadariu a arătat că, din total, aproximativ 700 de cereri de finanțare au fost declarate admise. Cadariu a declarat că transmiterea deciziilor privind acceptarea de principiu la finanțare către aplicante se va face automat, în contul deschis pe platforma granturi.imm.gov.ro, iar conform prevederilor procedurale, aplicația informatică va genera un acord de finanțare. El a explicat că aplicantele vor intra în aplicație, vor descărca acordul de finanțare, îl vor semna cu semnătură electronică, îl vor reîncărca semnat și îl vor transmite în aplicație împreună cu dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), în maximum 20 zile de la data primirii deciziei privind admiterea la finanțare, sub sancțiunea respingerii la finanțare.

Astfel, termenul maxim de transmitere este 17 februarie 2023, inclusiv. „Felicităm aplicantele acceptate de principiu la finanțare din această primă rundă de verificări! Prin sumele care le vor fi acordate de la bugetul de stat, de până la 200.000 lei, vor avea șansa de a vedea visul lor antreprenorial împlinindu-se. În acest sens, pentru a fi evitată o situație absolut nedorită, doresc să le adresez doamnelor și domnișoarelor rugămintea de a fi foarte atente la termenul procedural pentru transmiterea documentelor în aplicația informatică. În cazul în care acesta este depășit, așa cum se precizează și în procedura de implementare a programului, finanțarea va fi respinsă”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

El a spus că beneficiarele eligibile, declarate admise, vor deschide conturi curente distincte la instituția de credit parteneră, care vor fi utilizate exclusiv pentru implementarea programului pe perioada de derulare a acestuia. Constantin-Daniel Cadariu a mai adăugat că cea de-a doua rundă de verificări administrative și de eligibilitate este în stadiu de definitivare și pentru cererile de finanțare ale căror numere sunt cuprinse între 1.001 și 1.200.