Un geambaș și-a aflat joi pedeapsa finală într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de tentativă de omor. Sandu Constantin Solomon a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de două instanțe de judecată. În plus, el trebuie să achite părții vătămate suma de 30.000 de lei, reprezentând daune morale, iar către Spitalul Municipal Rădăuți are de plătit suma de 7.690,58 de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare.

Fapta s-a petrecut pe 22 august 2021, în comuna Satu Mare, acolo unde s-a organizat un târg expozițional de cai. La acest târg s-au deplasat atât membrii familiei victimei, cât și ai familiei agresorului.

Pe la ora 10.30, tatăl lui Sandu Constantin Solomon a avut un conflict verbal cu un grup de persoane din municipiul Baia Mare care se ocupau tot cu vânzarea de cai. Victima, care îi cunoștea și pe unii și pe alții, a intervenit pentru a aplana conflictul. Când părea că totul este sub control a plecat din zonă, dar după numai câțiva metri a simțit că este înțepat din spate în partea laterală dreapta a abdomenului, iar când s-a întors l-a observat pe Sandu Constantin Solomon. Victima și-a scos singură cuțitul din rană și și-a anunțat propria familie, care era pe punctul să declanșeze o încăierare. Spiritele au fost liniștite de echipajele de jandarmi care asigurau măsurile de ordine la târgul de cai, astfel încât lucrurile nu au degenerat.

Cel înjunghiat a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Conform certificatului medico-legal, victima a prezentat plagă tăiată penetrantă abdominală cu secțiune superficială de lob hepatic drept, secțiune superficială de perete latero-toracic drept, secțiune minimă de mezocolon ascendent, secţiune muşchi drepţi abdominali şi retroperitoneali, hemoperitoneu. Pentru vindecare, victima a necesitat 28 – 30 de zile de îngrijiri medicale.