Doi tineri din Șcheia, încă minori, identificați ca autori a două fapte de tâlhărie în stradă comise în municipiul Suceava, au scăpat de arestul preventiv după aproape două luni petrecute în Centrul de Detenţie pentru Minori de la Tichileşti (județul Brăila).

Tribunalul Botoșani a admis contestațiile înaintate de cei doi, prin avocați, și a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.  Judecătorii au ținut cont probabil de faptul că aceștia sunt încă minori și nu sunt cunoscuți pentru comiterea de fapte similare. Prin urmare, în cazul lor încă se speră că vor percepe corect clemența de care au parte în acest dosar.

Avocatul unuia dintre inculpați, Marius Sinescu, a arătat că apărarea consideră soluția Tribunalului Botoșani corectă, legală și temeinică, iar inculpații și-au luat angajamentul de a respecta întru totul decizia instanței. Mai mult, a arătat avocatul, cei doi își doresc să continue cursurile școlare, ambii fiind elevi la colegii din municipiul Suceava.

Cei doi au restituit prejudiciile și, evident, și-au recunoscut și faptele.   

Cristian M. și Constantin V., ambii din satul Șcheia, au ajuns în arest pe data de 7 decembrie 2022 după ce judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale al Poliției municipiului Suceava au adunat probatoriu suficient față de ei.  

Prima faptă s-a petrecut pe 14 noiembrie 2022, când o femeie a sunat la serviciul unic de urgență 112 și a reclamat că în timp ce se afla pe strada Aleea Jupiter doi tineri i-au smuls geanta din mână. Incidentul a avut loc la orele prânzului, exact cum s-a întâmplat și patru zile mai târziu. Pe 18 noiembrie, o altă femeie a sunat la 112 și a spus că doi tineri i-au smuls poșeta de pe umăr, iar apoi au fugit. Prejudiciile în cele două cazuri de tâlhărie se ridică la circa 500 de lei.

De precizat și amănuntul important că cei doi sunt trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie, respectiv complicitate la tâlhărie și și-au recunoscut faptele. Așadar, ancheta este finalizată și urmează ca instanța să le stabilească celor doi și pedepsele.