Un bărbat din Ilișești, Traian Moroșanu, a fost arestat pentru 30 de zile după ce și-a agresat fizic și sexual propria soție, față de care avea interdicția de a se apropia. Incidentul din seara zilei de 20 ianuarie a fost descris de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului și șochează prin modul în care bărbatul a vrut să se răzbune pe soție.

”În jurul orei 21.00, inculpatul a intrat fără drept în locuința soției sale situată într-o zona rurală a judeţului Suceava, din holul locuinței a luat un topor, împrejurare în care i-a adresat soției sale amenințări cu moartea, după care a scos-o cu forța din imobil și a târât-o de cap de păr împotriva voinței sale aproximativ 30-40 metri, după care a cărat-o în spate tot împotriva voinței sale aproximativ doi kilometri, după care a lăsat-o jos, a lovit-o de trei ori cu pumnul în zona umărului drept, în tot acest timp persoana vătămată fiind îmbrăcată doar cu o rochiţă fără mâneci, fiind desculţă, fără ciorapi, după care a târât-o din nou pe jos aproximativ 20-30 de metri până au ajuns într-un loc izolat, pe câmp, în zona unui pârâu, unde a scos un cuțit din buzunarul pantalonilor, a lovit-o cu lama cuțitului în zona ochiului drept, la mâna stângă și la antebrațul stâng, amenințând-o în permanență că o va omorî, după care s-a urcat deasupra ei, i-a smuls lenjeria intimă și a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta fără acordul ei”, este descrierea faptei pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, iar un judecător de drepturi și libertăți a admis solicitarea. Anchetatorii mai spun că în urma agresiunilor fizice suferite, femeia a suferit leziuni care necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Anterior acestei fapte, între cei doi soți a mai avut loc un scandal, iar femeia a sunat la 112 și a cerut sprijin. Polițiștii veniți la fața locului au emis ordin de protecție pentru o perioadă de 5 zile față de Traian Moroșanu, aspect de care nu a ținut cont.

Procurorii au mai făcut precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.