Formațiile de Liga Națională CSU din Suceava și CSM Focșani s-au întâlnit într-un meci amical, marți seară, în sala „Dumitru Bernicu”. Partida a fost un bun prilej pentru Petru Ghervan și Dalibor Cutura de a verifica potențialul echipelor pe care le antrenează, cu 10 zile înainte de reluarea sezonului oficial. Meciul a fost unul foarte disputat, cu faze spectaculoase și s-a încheiat cu victoria la limită a „universitarilor”, cu scorul de 34-33 (18-14). Golul care a decis soarta partidei a fost marcat de Pavel Loic, cu o aruncare puternică, de la 9 metri, la ultima fază de joc. Sucevenii nu au putut conta în acest meci pe aportul accidentaților Claudiu Lazurcă, Alex Dascălu, Leonard Ștefan și Alex Bologa. Pe parcursul confruntării, „alb-albaștrii” au utilizat nu mai puțin de 7 juniori, este vorba de Dragoș Podovei, Daniel Stanciuc, Cătălin Zarițchi, Alex Focșăneanu, Codrin Radu, Iulian Roșu și Florin Drăgoi-David, ultimul dintre ei debutând cu acest prilej pentru echipa de seniori a clubului.

„A fost primul meci test pe care l-am susținut acasă și suntem mulțumiți de efortul depus de jucători. Cred că fanii care au venit în număr mare la teren au văzut un spectacol agreabil. Pentru noi, a fost mai puțin important scorul, am încercat să repetăm anumite lucruri pe care le vrem puse la punct până startul campionatului”, a declarat antrenorul secund al „universitarilor”, Bogdan Șoldănescu.

Handbaliștii de la CSU din Suceava se vor deplasa vineri la Odorheiu Secuiesc, acolo unde vor susține ultimele două amicale din această iarnă, cu gazdele de la CSM și cu CSM Bacău.

Clasată pe poziția a noua în Liga Zimbrilor, CSU Suceava va începe sezonul oficial de primăvară în sala „Dumitru Bernicu”, cu un joc împotriva formației CSM București, pe data de 4 februarie.