Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că turiștii prezenți în județ pot avea o zi plină în Bucovina în ultima zi a acestei minivacanțe de Ziua Unirii Principatelor Române. Niculai Barbă a spus că pentru ziua de 24 ianuarie Bucovina pune la dispoziția turiștilor mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. „Astfel, Bucovina, județul Suceava, demonstrează că are un potențial turistic excepțional care poate fi valorificat pe parcursul întregului an, oricare ar fi condiție meteo sau situațiile punctuale, de moment.

Avem în Bucovina mănăstirile pictate, monumente UNESCO, care vor continuă să atragă turiștii, în orice perioadă a anului. Avem Pădurea „Codrii Seculari de la Slătioara”, înscrisă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, supranumită și „Catedrala de lemn a Bucovinei", una dintre cele mai întinse și bine conservate păduri virgine de fag și rășinoase din Europa”, a precizat Niculai Barbă. El a arătat că și Cetatea de Scaun a Sucevei este deschisă pentru vizitare între orele 10:00 și 18:00, ultimul bilet se eliberează la ora 17:00.

Vicepreședintele CJ Suceava a amintit că în 2023, Anul Ciprian Porumbescu, obiectivele turistice de la Stupca vor fi deschise zilnic pentru vizitare. Muzeul Memorial "Ciprian Porumbescu" și Casa Memorială "Ciprian Porumbescu" din Stupca (azi, Ciprian Porumbescu) pentru au astăzi programul de vizitare între orele 9:00 și 17:00.

„La Gura Humorului, vă așteaptă mega tiroliana, cea mai lungă din Europa, Aventura Park, funcționează telescaunul și este deschisă piscina. Apoi avem trasee pentru plimbări cu bicicleta la Dragomirna cu pornire din parcarea Mănăstirii, dar și traseele de drumeție pe Via Mariae și Via Transilvanica. Serviciul Salvamont a pregătit aceste trasee trasee și va asigura permanent suportul necesar. De asemenea, Câmpulung Moldovenesc, funcționează telegondola pârtiei de schi Rarău, între orele 11-15 și tot pe 24 ianuarie turiștii pot vizita muzeele de la Ciocanești, Vama și Moldovița, atelierul de ceramică de la Marginea și pot opta și pentru o plimbare cu Mocanița Huțulca de la Moldovița, care are în program două curse, la orele 10:00 și 14:00”, a spus Niculai Barbă. El a mai adăugat că și la Vatra Dornei funcționează telescaunul, pentru o plimbare spre vârful Diecilor, unde se pot face mici drumeții, se poate echitația, se poate admira caldeira vulcanică, spre depresiunea Șarului, cu un diametru de 10 km, una dintre cele mai mari din Europa, iar dacă este vizibilitate panorama Munților Călimani este spectaculoasă. De precizat că toate traseele turistice din jurul stațiunii sunt practicabile în aceasta perioadă. Tot la Vatra Dornei sunt deschise cele două muzee, Etnografic, respectiv de Științele Naturii și Cinegetică, este deschis patinoarul din parcul municipal iar la sediul CNIPT Vatra Dornei poate fi vizitată expoziția pictorului Dănuț Acostantinesei, "Figurativ vs. Abstract", în intervalul orar 10:00-14:00.

„Așadar, Bucovina, județul Suceava, demonstrează că are un potențial turistic excepțional care poate fi valorificat pe parcursul întregului an, oricare ar fi condițiile meteo sau situațiile punctuale, de moment”, a încheiat Niculai Barbă.