Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis un nou document constatator care certifică faptul că Asocierea care are în prim plan firma suceveană Autotehnorom se află în grafic cu lucrările de pe drumul național 29 D Botoșani – Ștefănești, la un nivel de execuție care a depășit deja 80%.

Conform documentului oficial, nu există întârzieri / deficiențe în derularea contractului, nici daune, penalități sau prejudicii aduse beneficiarului, respectiv companiei de drum. De asemenea, firmele implicate și-au îndeplinit obligațiile contractuale.

Managerul Autotehnorom, Ioan Vasile Rîpan, a arătat că, pe lângă implicarea, profesionalismul și seriozitatea echipei, se remarcă și responsabilitatea de care a dat dovadă beneficiarul, care are o relație corectă cu firmele care lucrează.

Beneficiarul lucrării este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Iași.

Se preconizează că finalizarea lucrării majore de la Botoșani, cu efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, se va face la finele lunii mai.

Ordinul de începere a lucrărilor de pe DN 29 D Botoșani – Ștefănești a fost dat în iunie 2020.

Lucrarea este una majoră, însă relațiile contractuale dintre părți s-au derulat foarte bine până acum.

Drumul național pe care se lucrează în județul vecin are o lungime totală de 42,74 kilometri și cuprinde și 8 poduri.

La zi, nivelul de execuție este de 83%.

Certificarea pozitivă este un document oficial care dă tot dreptul Autotehnorom de a participa în continuare la licitații și de a efectua lucrări la drumuri.