Meteorologii anunță o înrăutățire a vremii în nordul țării, unde în șase județe, inclusiv Suceava, codul galben a fost înlocuit de codul portocaliu, fenomenele vizate fiind ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă.

Avertizarea de tip cod portocaliu este valabilă în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14.00, în cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m, unde va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55...65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.

În paralel, este valabil și un cod galben - vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h.
La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Conform atenționării Administrației Naționale de Meteorologie, până în dimineața zilei de 8 aprilie, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale.
În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.