Spitalul Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți a rămas fără singurul doctor nefrolog pe care îl avea, după ce medicul primar Mihaela Cujba a demisionat. Motivul ar fi refuzul medicului de a efectua gărzi, după ce conducerea spitalului i-a adresat o solicitare expresă în acest sens. Managerul unității medicale, dr. Flaviu Sima, a declarat că dr. Cujba nu mai face gărzi de mai multă vreme invocând motive medicale, însă o expertiză solicitată de spital ar fi arătat că medicul este apt pentru această activitate.

Dr. Sima a afirmat că pacienții cu afecțiuni renale care pot fi tratate potrivit nivelului de competență al unității medicale vor primi îngrijiri în secțiile Medicină internă și ATI, iar cei care depășesc nivelul spitalului rădăuțean vor fi dirijați, ca și până acum, către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

După data de 14 aprilie a.c., când expiră preavizul medicului Mihaela Cujba, postul de medic nefrolog va fi scos la concurs. Dr. Cujba activează și la un centru medical privat de dializă din Rădăuți.