Consiliul Județean Suceava urmează să suplimenteze cu suma de 770.000 de lei bugetul pentru finalizarea construcției noului terminal al Aeroportului „Ștefan cel Mare”. Deliberativul județean urmează să aprobe în prima ședință un proiect prin care se reactualizează devizul general pentru această investiție. Vicepreședintele CJ Suceava Vasile Tofan a precizat că administrația județeană a semnat în luna iulie 2022 un contract de lucrări cu o asociere de firme pentru execuţia, finalizarea şi remedierea deficienţelor la investiția „Extindere terminal pasageri la Aeroportul <Ştefan cel Mare> Suceava", un contract în valoare de 3.262.246,52 lei fără TVA.

„Datorită faptului că de la data întocmirii în 2017 a studiului de fezabilitate legislația specifică cu privire la certificarea aeroporturilor internaționale, cât şi cea referitoare la securitatea la incendiu a suportat modificări şi completări, proiectantul care asigură asistenţa tehnică pe perioada desfăşurării lucrărilor a emis trei dispoziţii de şantier însoțite de memoriile justificative aferente lucrărilor suplimentare, necesare a fi executate pentru finalizarea obiectivului, în valoare de 1.731.965,95 lei inclusiv TVA, pentru lucrări de automatizări necesare certificării ca aeroport internaţional, lucrări de montare a unor rulouri rezistente la foc complet automatizate, lucrări de arhitectură, finisaje interioare, învelitoare, accesorii acoperiş, lucrări de instalaţii sanitare exterioare, termice, electrice, ascensoare și lucrări de structuri rutiere”, a precizat Vasile Tofan.

El a precizat că pentru noul terminal trebuie obţinut avizul de securitate la incendiu și ulterior autorizaţia de securitate la incendiu, conform noilor prevederi legale, motiv pentru care se impune întocmirea unui nou scenariu de securitate la incendiu. El a arătat că pentru finalizarea lucrărilor la noul terminal majorarea valorii obiectivului de investiţii este de 770.945,83, inclusiv TVA.