CSM Bucovina Suceava a pierdut drastic meciul jucat sâmbătă, pe stadionul Unirea, cu eterna rivală Rugby Club Bârlad, deși prima repriză s-a încheiat strâns, scor 15-19. În repriza a doua oaspeții au defilat și s-au impus categoric cu 66-18.

Înfrângerea este evidentă și categorică, însă cine a văzut meciul a remarcat că antrenorul-jucător Marcel Crețuleac s-a aflat într-o situație extrem de delicată privind efectivul de jucători.

Din start, sucevenii au jucat tot meciul în 14 oameni din cauză că nu au avut pe foaie numărul minim de jucători de linia I. Prin urmare, s-a jucat cu grămezi simulate, dar asta a însemnat om în minus tot meciul pentru suceveni.  Eliminarea pentru indisciplină a unuia din liderii echipei, Lucian Preutescu, a înclinat definitiv balanța, în debutul reprizei a doua.

Spre final, antrenorul Crețuleac a rulat și tinerii din lot, cei care sunt încă juniori, iar pe final a mai apărut și o accidentare a lui Custrin, fără a mai exista jucător pe bancă. În concluzie, sucevenii au încheiat 12 în teren, condiții în care oaspeții au înscris în ultimele 20 de minute eseu după eseu.

”Am început cu handicap de un om, iar prima repriză a fost bună, după un început ezitant. Cu problemele de efectiv avute în a doua parte nu aveam cum face mai mult. Sunt și aspecte pozitive, debutul juniorilor, patru la număr, din care unul, Lucian Godroman, a și înscris”, a declarat Marcel Crețuleac.

Pentru CSM Bucovina Suceava au înscris Lucian Preutescu, Vitalie Bulat – câte un eseu fiecare, Vlad Muraru – o transformare, Sabin Crețu – o lovitură de pedeapsă, Lucian Godroman – o lovitură de pedeapsă.

Duminica viitoare, pe 30 aprilie, are loc un nou episod al derbiului local dintre CSM Bucovina Suceava  și RC Gura Humorului.