Contractele pentru finalizarea lucrărilor la axa rutieră Suceava-Iași au fost semnate luni, 24 aprilie a.c., între Consiliul Județean Suceava și firma care a câștigat licitația, Autotehnorom. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat după ce firma va constitui garanțiile de bună execuție. Reamintim că pentru Lotul 1 Dolhasca – Suceava firma Autotehnorom are 5 subcontractanți și pentru Lotul 2 Suceava – Liteni - Todirești - Dărmănești are 6 subcontractanți. Pe Lotul 1 Suceava – Udești – Liteni - Dolhasca stadiul de realizare a lucrării este de 42%, în timp ce pe Lotul 2 Suceava – Liteni – Stroiești – Costâna - Dărmănești E85 stadiul de realizare anterior sistării contractului este de 25%.

De la data de începere a lucrărilor perioada de execuție este de 15 luni.

Modernizarea celor două tronsoane de drum face parte din proiectul Axa rutieră strategică 1: Iași – Suceava și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul este derulat în parteneriat cu Consiliul Județean Iași, care în martie a.c. a recepționat deja un tronson de 20 de kilometri, din cei 92 de kilometri de pe raza județului vecin. Lungimea totală a drumurilor județene reabilitate/modernizate este de 167,933 km, din care 92,194 km aparțin județului Iași și 75,739 km județului Suceava.

Autotehnorom a dat asigurări că dispune de suficientă forță de muncă pentru ca lucrarea să fie finalizată în termenul prevăzut în contract.