Trei eleve din județ au fost notate cu punctaj maxim și au obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Religie, Cult ortodox, competiție găzduită de Deva (clasele V-VIII) și Arad (clasele IX-XII), în cursul săptămânii trecute.

Este vorba despre: Maria Bruja, din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc; Maria Acasandrei, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava; Maria Molea, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Rezultatele lor sunt cu atât mai notabile având în vedere că fiecare dintre ele a fost pe podium și la ediția de anul trecut a olimpiadei.

Tot premiul I, cu nota 9,90, a obținut Matei Sava, din clasa a X-a, de la Colegiul „E. Hurmuzachi” Rădăuți.

Lista premianților este completată de: Ana Irimescu, din clasa a IX-a, de la Colegiul Tehnic Rădăuți, premiul III; Geo Velniceri, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, premiul III; Oana Cătălina Moloci, din clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic Rădăuți, premiu de excelență; Teofan Rusu, din clasa a V-a, de la Școala Gimnazială ,,Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos, premiu special; Samuel Ungurean, din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Bosanci, premiu special; Diana Maria Târziu, din clasa a IX-a, de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, premiu special; Ionela Narcisa Bodnărescu, din clasa a IX-a, de la Colegiul „E. Hurmuzachi” Rădăuți, premiu special; Ioan Onesemniuc, din clasa a XI-a, de la Colegiul „E. Hurmuzachi” Rădăuți, premiu special; Maria Pulheria Găină, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, premiu special.

 

·       Distincții din partea Patriarhului Daniel

 

Mai mult decât atât, 6 dintre cei 13 elevi din lotul Sucevei, respectiv Maria Bruja, Maria Acasandrei, Maria Molea, Matei Sava, Ana Irimescu și Geo Velniceri, au obținut și Diplomă și medalie comemorativă a anului 2023 din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Nu-i chiar o bucurie de fiecare zi ca jumătate din numărul național de premii I la această etapă a olimpiadei să fie obținute de elevii suceveni, nu-i așa?

Se înclină gândul recunoscător în fața acestor copii și tineri ce dovedesc atât de frumos performanța în învățare și în trăirea de fiecare zi a netrecătoarelor noastre valori. Și, deopotrivă, în fața familiilor lor, în care le-a început și li s-a și exersat devenirea, ca și a profesorilor lor coordonatori”, a subliniat prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar disciplina religie.

Aceasta a mai adăugat că elevii au fost pregătiți de profesorii:

Daniela Elena Gafiuc Lehaci, Școala „Bogdan Vodă” Câmpulung; Irina Buta, Școala Nr. 4 Suceava; Miriam Leon-Postolache, Colegiul „E. Hurmuzachi” Rădăuți; Elisabeta Marici, Colegiul Tehnic Rădăuți; pr. Florin Hostiuc, Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava; Rodica Ursachi, Școala Gimnazială ,,Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos; Tamara Loredana Bujorean, Școala Gimnazială Bosanci; Maria Peiu, Colegiul ,,Mihai Băcescu” Fălticeni; Veronica Anton, Colegiul „E. Hurmuzachi” Rădăuți; pr. Constantin Cârloanță, Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc.

Loturile județene au fost însoțite de prof. Lavinia Andoni, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, și prof. Mirela Havîrneanu, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc.